Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi

• Hibrid ve elektrikli araçlar teknikeri çalışma alanlarında, bilimsel değerleri ve meslek ahlakını göz önünde bulundurarak hizmet ve ürün üretebilmenin sağlanması.
  • Çalışan hakları, insan hakları, kalite ve meslek etiği konularında edinilmiş olan temel bilgileri çalışma hayatına taşıyarak uygulayabilme.
  • Hibrid ve elektrikli araçların çalışması ve bu araçlara ait teknik bakımların yapılabilmesi.
  • Hibrid ve elektrikli araçlarda kullanılan güncel teknolojiler hakkında bilgi sahibi olma.
  • Hibrid ve elektrikli araçların karşılaşabileceği arıza durumları hakkında ön bilgi sahibi olma ve bu arızaların giderilmesine ait teknik yaklaşımlar hakkında bilgilendirme.
  • Hibrid ve elektrikli araçlarda kullanılan pil teknolojileri hakkında bilgi sahibi olma ve bu pil yapılarının ölçümlerinin yapılması ile olası arızaların önüne geçmek.
  • Hibrid ve elektrikli araçlara ait tesisat projelerinin oluşturulması ve bu araçlara ait bileşenlerin araç içinde en uygun şekilde konumlandırılmasının sağlanması.
  • Hibrid ve Elektrikli araçlarda kullanılan motor teknolojileri ve bunlara ait temel test süreçleri hakkında bilgi sahibi olma.
  • İçten yanmalı geleneksel motor teknolojileri hakkında bilgi sahibi olma ve bu motor yapısı ile elektrik motorunun hibrid çalışımı
  • Elektrik devre sistemlerinde temel ölçüm ve hesaplama uygulamalarını belirleyip bunları kullanarak işaret izleme ve ölçme teknikleri yardımıyla hata ve arıza belirleyebilme, gerekli donanım sağlandığında bunları giderebilme.
  • Temel elektronik devre ve uygulamaları yapabilme bilgi ve becerisi kazanma.
Öğretim Görevlisi Gülüstan Tuğçe ALVALI
Program Sorumlusu

Akademik Kadro

Bakhtiyar NAJAFOV

Cemil Baki KIYAK

Mehmet İrfan GEDİK

Gülüstan Tuğçe ALVALI

Dijitalleşen Çağımızın Kilit Noktası

Öğrenci Görüşleri

Ülkemizde bulunan onlarca üniversite arasından Ostim Teknik Üniversitesi’ni tercih etmemin sebebi; sanayi ve okul kavramlarını bir araya getirerek, öğrencilerinin iş dünyasına atıldığında sadece teorik bilgi ve diploma ile değil, uygulamalı eğitim görmüş ve iş tecrübesi kazanmış olarak mezun olmasını sağlayacak olması.

Bölümümüzle ilgili olan teorik ve uygulamalı dersler haricinde girişimci olmaya ve iş dünyasına hazırlayan derslerde sektöre dair çok fazla şey öğrendim. İş dünyasının içerisinden gelen konuşmacılar ve alanında uzman eğitim kadrosu sayesinde mezun olduğumda bir diplomadan daha fazlasına sahip olacağımı biliyorum ve bu okulun öğrencisi olmaktan gurur duyuyorum.

Oğuzhan AK

Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi

OSTİM Teknik Üniversitesi’ni tercih etme sebeplerim; ülkemizin en büyük sanayi kuruluşu olan OSTİM’in desteklediği bir okulda okuyarak, istihdamdan faydalanmak, sanayi ve iş tecrübesi edinmek, alanında uzman hocalarımızdan eğitim almak, planlanan iş yeri eğitimi dersleri ile iş hayatına tecrübeli başlamaktır. Bunlar, benim bir okulda aradığım bütün özelliklerdir. Bu okulda okumaktan gurur duymaktayım.

Mert Altan ÇAKIR

Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi

2020 yılında Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi bölümünü kazandım. Bu bölümü tercih etmemin nedenleri teknolojiye olan merakım ve geleceğin ilk elektrikli taşıtlarının adımlarını atmaktı. Bir başka neden ise akademik kadrosunun yeterliliği ve akademisyenlerin öğretmeye olan heyecanı.  Ostim Teknik Üniversitesi bizi iş hayatına hazırlamakla beraber alanla ilgili gelecekteki muhtemel gelişmeleri de paylaşarak bizlere ışık tutuyor. Çeşitli konularda verilen seminerler ve akademisyenlerimizin bize sunduğu tecrübeler sayesinde deneyimimiz gittikçe çoğalmaktadır. Üniversitemiz, öğrencilerin görüşlerine önem veriyor ve bu görüşlere uygun etkinlikler planlıyor. Bu da bizim motivasyonumuzu arttırmakla beraber üretkenliğimizi ön plana çıkarıyor. Pandemi sürecini, teknolojik çözümler ve akademisyenlerimiz arasındaki iletişimin samimi ve gerçekçi şekilde olmasından dolayı verimli ve etkin bir şekilde değerlendirebildik. Bu durumdan dolayı Ostim Teknik Üniversitesi’nde bulunmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum.

Bora GÜRBÜZ