Elektrik ve Elektronik Mühendisliği (İngilizce)

Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında bulunduğu kurum ve kuruluşa artı değer katabilen, teknik yöneticilik yapabilecek, mühendislik problemlerini analiz etme, sentezleme, modelleme ve çözümleme becerileri kazandırılmış, özgün araştırma yapabilen, evrensel boyutta bilgi üreten, ürettiği teknolojiyi sanayiye aktarabilen, bilgi ve tecrübesini toplum ve sanayi ile paylaşabilen, ülkemizin bilimsel ve teknolojik birikimine katkıda bulunabilecek, uygulamada da başarılı olacak ve OSTİM Teknik Üniversitesi’nin genel misyonunu ve vizyonunu benimsemiş ve özümsemiş Elektrik-Elektronik Mühendisi yetiştirmektir.

Program, öğrencilere, Elektrik-Elektronik Mühendisliği sistemlerinin tasarımı, üretimi ve uygulanması da dâhil olmak üzere hem elektrik hem de elektronik sistemler alanında etkin bir şekilde çalışabilecekleri donanım ve becerileri kazandırmaya yönelik olarak hazırlanmıştır. Programda, genel olarak mühendislik ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği ile ilgili bilgilerin daha ilk yılda verilmesi suretiyle öğrencilerin meslekleri ile erkenden tanışmaları sağlanmaktadır.

Akademik Kadro

Ali ÇOBAN

Eduge Mirzahan HIZAL

Mehmet YÜCEER

İsmail AVCIBAŞ

Davut KAVRANOĞLU

Osman DEMİRCİ

Doktor Öğretim Üyesi

Orkun Can DİNÇER

Araştırma Görevlisi

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği

Eğer fikrinizi yazıya dökemiyorsanız, onu kodlayamazsınız.

Öğrenci Görüşleri

Ostim Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde okuyorum. Bölümümün ilk öğrencilerindenim.  Okuluma kayıt olduğum andan itibaren hocalarım ve danışmanlarım ile eğitim hayatımı dolu dolu yaşamaktayım. Bütün insanlığın etkisi altındaki pandemi süresince, okulum sağlam altyapısı ile sıkıntısız uzaktan eğitim vermiştir. Dersler dışında sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi arttırmak için sıkça seminerler, toplantılar yapılmaktadır. Danışmanlarım kariyer hedeflerimi belirlemek adına benimle özel olarak görüşme sağlamaktadır. Akademik kadrosu ve ileriyi bugünden görüp, geleceğe yönelik hazırlanıp bana sunulan derslerim ile geleceğe hazırlanmaktan çok memnunum. Okulumun bana sunduğu staj eğitimi ile daha 1.sınıf olmama rağmen gerçek bir iş yerinde gelecekteki mesleğimin provasını yapmış oluyorum.

Talha Yağız KARAKAŞ

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Öğrencisi